yoga voor volwassenen

Yoga betekent verbinden. Het verbinden van lichaam en geest. Meer tot jezelf komen authentieker zijn.
Yoga maakt bewust, sterker, soepeler. Rustiger maar ook energieker. Door het oefenen ga je 
de adem verdiepen en de adem wordt ook langzamer waardoor het denken kalmer wordt.

Als je je de technieken uit de les eigen maakt kan je ze ook gaan toepassen in het dagelijks leven. Zo wordt yoga ook een beoefening ' Off the mat ' ! 

Man, vrouw, jong, oud, soepel of stijf, dik of dun: yoga is er voor iedereen!  
De lessen zijn laagdrempelig, de sfeer is gemoedelijk en de oefeningen worden aangepast aan ieders mogelijkheden.
De bedoeling is een veilige sfeer te creëren waarin je mag zijn wie je bent !


Yoga Sati bied Hatha yogalessen aan. Alle andere fysieke vormen van yoga zijn uit de hatha yoga ontstaan. Meer specifiek werk ik in de stijl van de Saswitha Yoga vanuit de opleiding waar ik gevormd ben.

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.
Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-āsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding.

De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.
Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden.

Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van  wie je werkelijk bent.